Cena se včera nečekaně prolomila přes hranice kanálu úrovní a téměř na všech párech, s výjimkou NZD, se cena vrátila zpět na původní úroveň. Ale začněme s EUR jako obvykle. Aby se cena posunula výše podle scénáře blue line na úroveň 1,2254, musí cena zůstat na minimální hodnotě vyznačené žlutou tečkovanou čarou na hodnotě 1,2054. V případě poklesu pod tuto úroveň se cena bude pravděpodobně pohybovat dále dolů podle scénáře red line. Mandatory zóna bude tento plán podporovat. Jinými slovy, level indikátor se obrátil směrem dolů, ale poloha kanálu nepoukazuje na silný vývoj trendu. Podívejme se, co bude následovat.
Pokud jde o libru, včera konala velmi hladce, a to ve znamení, že cena se chystala opustit kanál. Jak jsem již zmínil včera, cena sklouzla pod dolní hranici, ale nedokázala se od ní posunout velmi daleko. Později se vrátila na tento kanál. Pokud by se kanál dnes hlouběji stáhl a nevytvořil svou dolní hranici přímo pod cenovou hladinou, mohli bychom očekávat průlom současné úrovně likvidity. Kromě toho by se směr změnil podle scénáře red line. Momentálně je možné postupovat podle blue line a postupovat k hodnotě 1.3796. Uzavřel jsem svou nákupní pozici jsem rád, že jsem to udělal. Nedosáhlo by to breakeven point a byl bych zklamaný, že jsem ztratil 100 pipů. Uzavřel jsem i některé ze svých krátkých pozic. Momentálně na intradenním grafu nevidím na trhu jasný obraz. Počkáme si na další signály.